Automatik & Proces Logo

Sidebanner (4)  
"2022 var et år, hvor vi for alvor accelererede vores strategiske udvikling. Vi har ikkemindst udnyttet mulighederne i en række målsegmenter, der i flere tilfælde leverede tocifrede vækstrater," fremhæver CEO for SKF, Rickard Gustafson.
  • "2022 var et år, hvor vi for alvor accelererede vores strategiske udvikling. Vi har ikkemindst udnyttet mulighederne i en række målsegmenter, der i flere tilfælde leverede tocifrede vækstrater," fremhæver CEO for SKF, Rickard Gustafson.

03.02.2023, 07:12

EMEA drev SKF-væksten i 2022

I 2022-årsregnskabet for SKF rundede virksomheden en organisk salgsvækst på 8,1 procent for helåret, hvor fjerde kvartal lå højere med 9,7 procent. Særligt EMEA-området bidrog til resultatet trods inflation og geopolitisk usikkerhed, og for 2023 er vækstforventningerne sat konservativt til et en-cifret procenttal i mellemlejet.


Væksten i salget til Europa, Mellemøsten og Afrika, EMEA, i lokale valutaer, landede i 2022 samlet på 10 procent i forhold til 2021, hvilket var stærkt medvirkende til, at lejegiganten SKF nåede en samlet organisk vækst på 8,1 procent. Til gengæld var salget i Kina og Nordøstasien samlet negativ for året med 1,9 procent.

Hvad angår fjerdekvartal i 2022, så var væksten i EMEA-regionen endnu højere med en stigning på 14,3 procent i forhold til samme kvartal året forinden. Og også Kina og Nordøstasien kom bedre med med en positiv vækst på 2,8 procent.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret

Særligt industriforretningen oplevede solid efterspørgsel i de fleste segmenter og regioner, med særlig høj efterspørgsel i EMEA og Indien og Sydøstasien. Den organiske vækst var her 9 procent, og den justerede overskudsgrad var 12 procent.

Virksomhedens historisk europæisk-centrerede fremstillingsfodaftryk inden for industrisegmentet gør SKF eksponerede for omkostningsinflationsniveauer i regionen, men den positive tendens med pris/mix-kompensation fortsætter, fremhæves det. Eksempelvis vækstede jernbane-, marine- og rumfartsforretningen omkring 20 procent.

Hvad angår firmaets Future Technology-initiativer var der stærkt momentum, fremhæves det. Forretningen med magnetlejer havde en stærk afslutning på året og nåede en rekordordreindgang på én milliard svenske kroner i 2022 drevet af nye energiapplikationer.

Inden for RecondOil udviklede partnerskabet med Quaker Houghton og Castrol sig godt, hvor de første regenererede olier bliver genbrugt på flere tilbagevendende kundelokationer.

Automotive-forretningen oplevede to-cifret vækst i alle regioner undtagen Kina og Nordøstasien, hvilket leverede en organisk vækst på 12 procent og en justeret driftsmargin på over 5 procent.

Virksomheden fortsætter her med at flytte porteføljerne til at fokusere på de mere givtige kundesegmenter som elbiler, erhvervskøretøjer og eftermarkedet. Efterspørgslen på de højtydende lejer, der anvendes i EV-applikationer, er fortsat stærk og voksede med 46 procent i fjerde kvartalet.

Hvad angår 2023 er udsigterne fortsat med forventninger om volatilitet og geopolitisk usikkerhed. Ikke desto mindre ser SKF ind i første kvartal af 2023 med en forventning om en mellemcifret organisk salgsvækst. For hele året forventer lejegiganten en mellemcifret organisk salgsvækst i forhold til 2022, konstateres det.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn
 
Sidebanner (4) Sidebanner (4)  
Sidebanner (4)  
 
Automatik & Proces
 
 
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
M. info@automatik.nu
Udgiver: Teknovation ApS

 
Copyright © Automatik & Proces
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik