Automatik & Proces Logo

Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Modularisering og industrialisering af processerne rundt om eksempelvis elektrolyse-processen skal kunne skabe grundlaget for, at Danmark også inden for PtX-området kan være et foregangsland, som udvikler effektive løsninger og inspirerer andre, fremhæver CEO Lars Jensen, Eltronic Group.
  • Modularisering og industrialisering af processerne rundt om eksempelvis elektrolyse-processen skal kunne skabe grundlaget for, at Danmark også inden for PtX-området kan være et foregangsland, som udvikler effektive løsninger og inspirerer andre, fremhæver CEO Lars Jensen, Eltronic Group.

08.02.2023, 10:56

Eltronic stifter Power-to-X-selskab

Eltronic PtX er  stiftet af Eltronic Group, som vil være med til at effektivisere og skalere produktionen af grønne brændstoffer. 


Efterspørgslen på de underliggende Power-to-X-teknologier, PtX, som eksempelvis elektrolyse, er kraftigt stigende, og flere og flere globale spillere indtræder på markedet. Forbedring af teknologiernes effektivitet samt udvidelse af produktionskapacitet anses som værende centrale parametre for at kunne skabe en signifikant markedsposition globalt.

Eltronic PtX A/S skal fremadrettet bidrage til at skabe en dansk førerposition indenfor PtX-teknologier og sikre opbygningen af en endnu større produktionskapacitet i Danmark. Virksomheden skal blandt andet udvikle og levere modulære procesanlæg, også kaldet ’balance of stack’, sammen med elektrolyseproducenter, oplyser Lars Jensen, der er CEO i Eltronic Group.

"I koncernen har vi over 10 års erfaring som udvikler og leverandør af seriefremstillede procesanlæg, hvor vi systematisk har bevist, at vi kan industrialisere og trække signifikant kost ud over tid. Yderligere har vi kontinuerligt evnet at følge med vores kunders udviklingspipeline af nye produkter. Vi har altså opbygget stor og væsentlig know-how, som gør, at vi er klædt godt på til at bidrage til at forbedre vores kunders konkurrenceevne," forklarer Lars Jensen.

Eltronic PtX skabes på baggrund af en bred teknisk erfaring indenfor forskellige typer af gasser og medier i procesanlæg samt de underliggende ingeniørdiscipliner som automation, proces, maskinteknik, el og software.

Tilbage i august tiltrådte Ryan Nielsen stillingen Director of Power-to-X i Eltronic Group, og nu har han skiftet den stilling ud med CEO i Eltronic PtX.

Ryan Nielsen har erfaring med at opbygge en højteknologisk virksomhed der laver seriefremstillede procesanlæg. I 2014 var han med til at starte Eltronic Fueltech, som først var en afdeling i Eltronic. I dag er det et selvstændigt selskab med en omsætning på godt en kvart milliard kroner, der udvikler X-to-Power-teknologi, som skal hjælpe med at drive fremtidens grønne skibsfart.

"Vi er allerede i fuld gang og har de første ordrer på integrerede processystemer i hus. Nu ser vi frem til for alvor at tage fat på arbejdet med at udvikle og industrialisere power-to-x-teknologier i Danmark," siger Ryan Nielsen.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn
 
Sidebanner (4) Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Sidebanner (4)  
 
Automatik & Proces
 
 
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
M. info@automatik.nu
Udgiver: Teknovation ApS

 
Copyright © Automatik & Proces
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik