Topbanner


Automatik & Proces Logo

Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
DI's administrerende direktør Lars Sandahl Sørensen tager positivt imod regeringens længe ventede digitaliseringsstrategi, men opfordrer samtidig til at man styrker indsatsen for mere velkvalificeret arbejdskraft på området. (Foto: Sif Meincke)
  • DI's administrerende direktør Lars Sandahl Sørensen tager positivt imod regeringens længe ventede digitaliseringsstrategi, men opfordrer samtidig til at man styrker indsatsen for mere velkvalificeret arbejdskraft på området. (Foto: Sif Meincke)

05.05.2022, 09:42

DI: Digitalisering kan blive en kæmpegevinst

Regeringens længe ventede strategi for, hvordan digitalisering kan blive en kæmpegevinst for det danske samfund, for borgerne og for virksomhederne, er nu kommet, og på de store linjer får strategien en varm velkomst fra DI.


"Med regeringens strategi i hånden, med politisk mod og nødvendige investeringer, kan vi opnå nogle store gevinster for det danske samfund. Så stor ros herfra for at komme med en klar plan med konkrete initiativer," siger DI’s administrerende direktør Lars Sandahl Sørensen, og fortsætter:

"Det skal gøre det lettere at starte virksomhed og lettere at få dagligdagen til at hænge sammen i virksomhederne og på arbejdspladserne. Derfor skal vi bruge den her mulighed for at fjerne bøvlet og andre omfattende processer som dræber virkelysten. Også for de offentlige ansatte, der med digitalt og teknologisk værktøj i stedet kan bruge tiden og de varme hænder bedre".

Regeringen lægger op til at afsætte godt to milliarder kroner af til digitalisering i de kommende fem år. Penge, som skal bruges på løsninger til gavn for virksomhederne og i høj grad også til gavn for den enkelte dansker. Det skal gøres ved at udbrede telemedicinske løsninger som eksempelvis virtuelle konsultationer, hjemmemålinger og patientrapporterede oplysninger.

"Danmark er et af de lande i verden, der er kommet mest helskindet gennem pandemien på grund af en effektiv teststrategi og en ditto indsats for at vaccinere flest muligt i en fart – takket være digitale redskaber som mit-ID, CPR-nummer og en digital infrastruktur, der var klar til brug, da det gjaldt," siger Lars Sandahl Sørensen.

Regeringen foreslår blandt andet at lette de administrative byrder for de små og mellemstore virksomheder, SMV'erne, for i alt tre milliarder kroner. Det skal ske med et aktuelt udviklet system med automatiske indberetninger fra virksomhederne til det offentlige ved navn ”MinVirksomhed”. Ideen er, at virksomhederne skal kunne indberette til myndighederne med et enkelt klik.

"Det er en rigtig god ide, og er helt i tråd med de forslag, vi drøftede i vores egen taskforce, CEO Commitment, som blandt andet kom med input til regeringen om at gøre livet lettere for SMV’erne," noterer Lars Sandahl Sørensen.

"For mange mennesker er digitalisering noget tørt og teknisk, som de ikke forstår meget af. Til gengæld forstår de fleste, at vi i en nær fremtid kan behandle alvorlige sygdomme med medicin, som er målrettet til den enkelte, at robotter og kunstig intelligens kan overtage nogle af de mere tidskrævende og trivielle opgaver på kontoret og på arbejdspladsen, så vi i stedet får flere ressourcer til varme hænder," siger Lars Sandahl Sørensen, og fortsætter:

"Vi kan også hurtigt blive enige om, at det er fedt hvis iværksætterne kan slippe for at sidde og svede over indberetninger til myndighederne i natlampens skær – fordi vi erstatter det med et klik på musen".

DI ser frem til at bidrage sammen med virksomhederne til at føre strategien ud i livet, men for at gøre de store visioner til virkelighed, skal regering og folketing sætte langt stærkere ind for at skaffe mere veluddannet arbejdskraft med de rette kompetencer til virksomhederne.

"Vi kommer ikke ud af stedet med de store ambitioner, hvis ikke virksomhederne for eksempel kan få flere ingeniører inden for software og elektronik. Der er allerede nu en kæmpe mangel på kompetencer. I en ny undersøgelse, vi har lavet i samarbejde med Rambøll, er det 8 ud af 10 IT-virksomheder, der mangler IT-specialister".

"Hvis vi ikke finder en løsning på den akutte mangel på IT-arbejdskraft, kan vi vinke farvel til de store gevinster ved digitalisering," siger Lars Sandahl Sørensen.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn
 
Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4) Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
 
Automatik & Proces
 
 
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
M. info@automatik.nu
Udgiver: Teknovation ApS

 
Copyright © Automatik & Proces
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik