Automatik & Proces Logo

Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Serman & Tipsmark har leveret ni testbænke til Technip FMC, hvilket har ført til store effektiviseringer af olievirksomhedens testprocesser.
  • Serman & Tipsmark har leveret ni testbænke til Technip FMC, hvilket har ført til store effektiviseringer af olievirksomhedens testprocesser.

04.02.2020, 11:11

Danske testsystemer automatiserer olieindustrien

Den danske hydraulikvirksomhed Serman & Tipsmark er aktuelt med til at automatisere tests hos oliegiganten Technip FMC.


Serman & Tipsmark, der blandt andet leverer hydraulikløsninger til norske olievirksomheder, har ifølge teknisk chef Henning Bach Dybro de senere år mærket en skærpet interesse for automatiseringsløsninger:

"Vi ser et enormt potentiale i olieindustrien, som hele tiden afsøger markedet for nye løsninger, der kan hjælpe dem med at optimere produktionen. Som i mange andre industrier er detofte med henblik på at nedbringe driftsomkostningerne og dermed effektivisere udvindingen, og den udvikling smitter af på firmaer som os, der blandt andet gennem Industrie 4.0-løsninger, kan bidrage med smarte og automatiserede anlæg".

den internationale oliegigant Technip FMC' s tests af styringsmoduler til oliebrønde. Olievirksomheden har tidligere testet sine styringsmoduler på et stort antal af manuelt betjente teststande, som nu gradvist er blevet udskiftet med specialudviklede testbænke, der automatiserer og effektiviserer testfasen:

"Da styringsmoduler, som dem Technip FMC benytter sig af, skal stå på havbunden i op til 25 år uden vedligehold, kræver det grundigt kvalificerede tests, før de kan tages i brug. Derfor kan vores løsning virkelig gøre en forskel, da meget af det manuelle testarbejde, som eksempelvis at aflæse manometre samt betjene ventiler, nu automatisk registreres og data opsamles. Derudover aktiveres ventilerne nu automatisk via et såkaldt receptstyret testprogram på en computer,der er indbygget i testbænken," siger Henning Bach Dybro, og fortsætter: 

"Vi har løbende tilføjet nye applikationer til testbænkene, såsom online flowmålere, så medarbejderne heller ikke skal benytte måleglas længere. Testbænkene er således med til at effektivisere produktionen og nedbringe antallet af fejl, så man slipper for at foretage nye tests". 

Udviklingen af de automatiserede testbænke begyndte som et udviklingsprojekt tilbage i 2014, og Serman & Tipsmark har siden da leveret ni testbænke til TechnipFMC, hvilket har ført til store effektiviseringer af olievirksomhedens testprocesser, fastslår Production Manager hos Technip FMC Rune Albjerk.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn
 
Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4) Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
 
Automatik & Proces
 
 
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
M. info@automatik.nu
Udgiver: Teknovation ApS

 
Copyright © Automatik & Proces
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik