Automatik & Proces Logo

Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Dialogværktøjet er udviklet i regi af Sb3D, der er støttet af Industriens Fond. (Foto: Gorm Branderup)
  • Dialogværktøjet er udviklet i regi af Sb3D, der er støttet af Industriens Fond. (Foto: Gorm Branderup)

17.05.2024, 11:08

Cybersikkerhedsværktøj skaber dialog

Et gratis værktøj skal nu gøre det nemmere at tage dialogen om cybersikkerhed med virksomheder, som ikke har viden om og blik for området. Værktøjsløsningen er frembragt med støtte fra Industriens Fond.


I takt med at både små og højtprofilerede virksomheder bliver lagt ned af cyberangreb, bliver det endnu vigtigere at få styr på cybersikkerheden, når man udvikler digitale løsninger. Cybersikkerhed er dog et komplekst emne, da trusselsbilledet konstant udvikler sig. Samtidig er det ikke alle virksomheder, der har viden om og blik for cybersikkerhed, og det er et område, som ofte bliver anset for dyrt og bøvlet.

Sammen med en række virksomheder har vi derfor udviklet et dialogværktøj, som skal gøre det nemmere at tale om sikkerhed. Virksomhederne er Openminds, Prevas, Vertica, Trifork Digital Health og Mjølner Informatics. Udviklingen er foregået i regi af Security by Design in Digital Denmark, Sb3), og er støttet af Industriens Fond, samt har til formål at løfte cybersikkerheden i dansk erhvervsliv.

Dialogværktøjet består af fire dele (introduktion, forberedelse, præsentation og  tjekliste) og henvender sig primært til udviklingshuse, som skal starte en dialog om cybersikkerhed med deres kunder, fortæller Laura Lynggaard Nielsen, der er Senior Security Anthropologist på Sb3D-projektet.

Første del er en introduktion, der beskriver brugen af værktøjet:, og så følger dels et forberedelsesdokument, som dykker ned i sikkerhedstemaer og kan bruges internt eller deles med teknisk kyndige kunder, dernæst præsentationsslides, der giver et hurtigt overblik over vigtige spørgsmål om sikkerhed, der kan indarbejdes i kundens præsentation eller bruges internt til et forberedelsesmøde. Og endeligt er der en tjekliste, der er en struktureret ramme for samtaler med kunder, som kan bruges til at afdække behovet.

Partnerne bag Sb3D-projektet er DI, Dansk Erhverv, DTU, Erhvervshus Midtjylland, Aalborg Universitet og Alexandra Instituttet. Projektet er finansieret af Industriens Fond.

Dialogværktøjet kan downloades ved at klikke på lænken her


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn
 
Sidebanner (4) Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Sidebanner (4)  
 
Automatik & Proces
 
 
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
M. info@automatik.nu
Udgiver: Teknovation ApS

 
Copyright © Automatik & Proces
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik