Topbanner


Automatik & Proces Logo

Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Figuren viser udviklingen for CO2-udledningen i forbindelse med Covid-19-nedlukningen, oplyser Energidata, der er en del af Energivirksomheden OK.
  • Figuren viser udviklingen for CO2-udledningen i forbindelse med Covid-19-nedlukningen, oplyser Energidata, der er en del af Energivirksomheden OK.

30.03.2020, 14:02

CO2-reduktion på 15 procent

Klimaet nyder aktuelt godt af et mindre energiforbrug fra de tomme offentlige og private bygninger i Danmark. EnergiDatas kunder i det online energistyringsværktøj MinEnergi 2.0 har sparet 800 tons CO2 på energiforbruget indtil nu, i forbindelse med Covid-19-nedlukningen, sammenlignet med perioden op til nedlukningen.


Covid-19-nedlukningen medfører ikke kun dystre og nedslående  meldinger. Som en konsekvens af at mange arbejder hjemme, og at folkeskoler, gymnasier og universiteter står tomme, oplever en stor del af EnergiDatas kunder en markant nedgang i energiforbruget fra deres bygninger under corona-epidemien.

EnergiData har sammenlignet kundernes energiforbrug før og efter, at Danmark blev lukket ned – og billedet er tydeligt: De kunder, der er med i analysen, oplever en nedgang i forbruget og deraf en nedgang i CO2-udledningen på 15 procent.

Den store nedgang i energiforbruget skyldes ikke udelukkende hjemmearbejde og tomme bygninger, men, også en positiv adfærd fra kunderne, mener energirådgiver Ulrik Gregers Jørgensen, EnergiData.

Han ser en tydelig tendens til, at de energiansvarlige gør meget for at minimere energiforbruget mest muligt i en tom bygning. Således har han snakket med flere, der har slukket ventilationsanlæg, sat varmeanlægget på et minimum og generelt har et ekstra øje på alarmer i en tid, hvor der ikke er den samme fysiske kontrol som normalt, fortæller Ulrik Gregers Jørgensen.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn
 
Sidebanner (4) Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Sidebanner (4)  
 
Automatik & Proces
 
 
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
M. info@automatik.nu
Udgiver: Teknovation ApS

 
Copyright © Automatik & Proces
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik