Automatik & Proces Logo

Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Danmarksmester for elektrikerlærlinge Christian Ottosen Keis, der fik det synlige bevis overrakt af tidligere statsminister og formand for EuroSkills 2025, Poul Nyrup Rasmussen, der overrakte diplomer og pokal til vinderne. (Foto: TEKNIQ Arbejdsgiverne)
  • Danmarksmester for elektrikerlærlinge Christian Ottosen Keis, der fik det synlige bevis overrakt af tidligere statsminister og formand for EuroSkills 2025, Poul Nyrup Rasmussen, der overrakte diplomer og pokal til vinderne. (Foto: TEKNIQ Arbejdsgiverne)

30.04.2022, 18:02

Christian Ottosen Keis er elektrikerlærling-Danmarksmester

Det blev Christian Ottosen Keis, der er i lære hos El og Teknik, og følger undervisningen ved EUC Sjælland, som løb med sejren ved DM i Skills 2022 i Høng for elektrikerlærlinge


Efter tre intense dage med konkurrencer er vinderne i samlet 49 erhvervsuddannelsesfag nu fundet. Inden for elektrikerfeltet er årets vinder, og dermed Danmarksmester, Christian Ottosen Keis, der er i lære hos El og Teknik, og følger undervisningen ved EUC Sjælland.

Virksomheden er blandt medlemmerne af TEKNIQ Arbejdsgiverne. Og her glæder man sig da også over både lærlingenes præstationer og muligheden for at vise, hvor langt man kan komme med en erhvervsuddannelse. Ud over Christian Ottosen Keis, vandt også  VVS-energispecialistlærling Lennarth T. Rokkjær fra Lomborg – der er i  lære hos Vestjysk Smede – VVS – Blik – og følger undervisningen på Herningsholm såvel som klejnsmedelærling Martin Rothborg Gregersen fra Gørlev, som er i lære hos Chris Jensen Kalundborg K/S, og følger undervisningen ved EUC Nordvestsjælland

”Vi har virkelig savnet mesterskaberne, der er en helt unik mulighed for at vise erhvervsuddannelserne frem for fremtidens potentielle lærlinge. Vi står i en situation med mangel på lærlinge, og derfor er det afgørende, at vi med DM i Skills kan understrege de mange spændende karrieremuligheder, man får med et svendebrev i hånden,” siger Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne, og fortsætter:

”Alle vinderne har ydet en fantastisk indsats lige fra de indledende konkurrencer og frem til weekendens finale. En indsats, som bare understreger, hvor vigtigt det er både at have hænder og hoved skruet rigtigt på, hvis man vil klare sig indenfor disse fag,” fastslår Tina Voldby, og uddyber:

”Samtidig har deltagerne skullet håndtere det ekstra pres, de har været under i forbindelse med finalerne her i Høng. Noget, de har formået at gøre på bedste vis. Og de har samtidig påtaget sig opgaven som rollemodeller for deres respektive fag for på den måde forhåbentlig at kunne trække endnu flere unge til ikke mindst de tekniske erhvervsuddannelser,” siger Tina Voldby.

Cirka 67.000 gæster besøgte årets udgave af DM i Skills de tre dage, mesterskaberne strakte sig over.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn
 
Sidebanner (4)Sidebanner (4) Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
 
Automatik & Proces
 
 
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
M. info@automatik.nu
Udgiver: Teknovation ApS

 
Copyright © Automatik & Proces
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik