Automatik & Proces Logo

Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Danmark er kun midt i EU-feltet, når det gælder udledningen af CO2 pr. indbygger, anfører TEKNIQ Arbejdsgiverne. (Kilde: Danmarks Statistik (tal medregner ikke international transport))
  • Danmark er kun midt i EU-feltet, når det gælder udledningen af CO2 pr. indbygger, anfører TEKNIQ Arbejdsgiverne. (Kilde: Danmarks Statistik (tal medregner ikke international transport))

21.10.2020, 13:42

Behov for konkret handling

Danmark er kun midt i EU-feltet, når det gælder udledningen af CO2 pr. indbygger. Ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne understreger aktuelle tal fra Danmarks Statistik behovet for at udskifte teoretiske målsætninger med konkret handling.


Danskerne er meget tæt på gennemsnittet i EU, når det gælder vores udledning af drivhusgasser. Ifølge nye tal fra Danmarks Statistik udledte hver dansker 8,9 tons CO2-ækvivalenter i 2018, hvilket altså placerer os midt i feltet blandt de europæiske lande.

”Tallene skubber alvorligt til forståelsen af, at Danmark hører til blandt bannerførerne for den grønne omstilling. I øjeblikket er vi fuldstændig gennemsnitlige, og der er brug for konkret politisk handling, hvis vi vil rykke os længere frem i klimafeltet,” siger Simon O. Rasmussen, der er underdirektør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.

CO2-duksen i opgørelsen fra Danmarks Statistik er Sverige, som er nede på 5,4 tons udledte CO2-ækvivalenter pr. indbygger. Men også lande som Rumænien, Kroatien og Schweiz klarer sig bedre end Danmark.

”Forhåbentlig kan tallene være en øjenåbner for ikke mindst politikerne. Vi oplever i øjeblikket en strøm af målsætninger og gode intentioner, mens det kniber mere med at komme med konkrete initiativer, som kan sikre, at vi eksempelvis når regeringens egne mål om en reduktion af CO2-udledningen på 70 procent. Der er behov for, at man fra politisk side nu sætter handling bag de mange store ord, så vi sideløbende med at udbygge produktionen af vedvarende energi også reducerer vores samlede energiforbrug. For de politiske  ambitioner rækker jo langt videre end til at være gennemsnitsgrønne på EU-plan,” siger Simon O. Rasmussen, og uddyber:

”Vi oplever særligt, at hele energieffektiviseringsindsatsen i øjeblikket nedprioriteres i den politiske debat. Det er der brug for at ændre. Den billigste og mest miljørigtige energi er fortsat den, vi ikke bruger,” understreger Simon O. Rasmussen.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn
 
Sidebanner (4) Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Sidebanner (4)  
 
Automatik & Proces
 
 
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@automatik.nu
Udgiver: Teknovation ApS

 
Copyright © Automatik & Proces
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik
 
-->