Topbanner


Automatik & Proces Logo

Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Suspendering af virksomhedernes AUB-indbetalinger bydes velkommen, fastslår underdirektør Tina Voldby, TEKNIQ Arbejdsgiverne.
  • Suspendering af virksomhedernes AUB-indbetalinger bydes velkommen, fastslår underdirektør Tina Voldby, TEKNIQ Arbejdsgiverne.

13.05.2020, 11:56

AUB-suspendering bydes velkommen

TEKNIQ Arbejdsgiverne bakker op om oppositionens beslutningsforslag om at suspendere virksomheders betaling til AUB-ordningen i 2020. Samtidig opfordrer man til generelt at reducere arbejdsgivernes bidrag.


Oppositionen i form af de konservative, Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Nye Borgerlige har foreslået at suspendere virksomhedernes betaling til arbejdsmarkedets uddannelsesbidrag, AUB, de sidste seks måneder af 2020. Samtidig vil partierne sløjfe virksomhedernes ekstraopkrævning til praktikplads-AUB. Det modtages positivt af Tekniq Arbejdsgiverne:

”Det er to initiativer, der vil fungere som en meget tiltrængt håndsrækning på et tidspunkt, hvor landets virksomheder på grund af Covid-19-krisen har brug for den størst mulige likviditet og derfor ikke har behov for at blive presset af unødvendige udgifter,” siger underdirektør Tina Voldby, TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Oppositionens forslag kommer efter, at statsrevisorerne har kritiseret Børne- og Undervisningsministeriet for, at virksomhederne betaler alt for meget ind til AUB-ordningen – en overbetaling, der i strid med Folketingets intention med ordningen.

”Derfor vil vi også opfordre til, at man går skridtet videre og sørger for generelt at tilpasse AUB-ordningen, som rigsrevisionen har anbefalet, så man får bragt balance i arbejdsgivernes ind- og udbetalinger. Det kræver, at man nedsætter arbejdsgivernes bidrag, så den kraftige ophobning af arbejdsgivers penge – nu knap 5 mia. kr. – i AUB stoppes,” siger Tina Voldby.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn
 
Sidebanner (4)Sidebanner (4) Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
 
Automatik & Proces
 
 
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
M. info@automatik.nu
Udgiver: Teknovation ApS

 
Copyright © Automatik & Proces
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik