Automatik & Proces Logo

Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Den danske astronaut Andreas Mogensen er næste uge på Færøerne for at udbrede interessen for rumfart. (Foto: ESA/DTU Space) 

og rumteknologier i samarbejde med DTU.
  • Den danske astronaut Andreas Mogensen er næste uge på Færøerne for at udbrede interessen for rumfart. (Foto: ESA/DTU Space) og rumteknologier i samarbejde med DTU.

20.09.2024, 16:12

Andreas Mogensen og DTU Space på Færøerne

Færøerne har i den kommende uge besøg af den danske astronaut Andreas Mogensen, der sammen med DTU Space vil stille skarpt på STEM-uddannelse, rumteknologi samt gøre opmærksom på rummets potentiale for erhvervslivet i Rigsfællesskabet.


Andreas Mogensens seneste succesfulde mission på Den Internationale Rumstation, ISS, som satte rummet i Danmark og resten af Rigsfællesskabet i fokus kombineret med rumfarts- og rumteknologiers potentiale i Arktis og det Nordatlantiske område, i regi af DTU Spase-projektet FASSIN er i fokus, når unge på Færøerne i den kommende uge skal have vækket interessen for videnskab og teknologi.

“Formålet med besøget er at bidrage til at skabe tættere bånd mellem Danmark og Færøerne inden for rumområdet,” siger chefkonsulent og rumteknologiekspert på DTU Space Per Lundahl Thomsen, som deltager i besøget.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret

“Besøget af Andreas Mogensen spiller en central rolle i arbejdet med at opbygge tætte bånd mellem Færøerne og Danmark, især inden for strategisk vigtige områder som forsvar og rumforskning, og skabe interesse og begejstring for rummet og dets potentiale,” siger Per Lundahl Thomsen.

Andreas Mogensen i en række arrangementer, hvor beslutningstagere, forsvarsmyndigheder, repræsentanter fra rumindustrien og unge under uddannelse får mulighed for at møde ham.

Eksperterne fra DTU Space, Per Lundahl Thomsen og civilingeniør og lektor David Klevang, vil fortælle om rumteknologiens betydning for det moderne samfund, og hvordan blandt andet erhvervslivet kan drage nytte af de data og tjenester, som rummet tilbyder via eksempelvis satellitdata.

Blandt andet hvordan satellitbaserede tjenester kan understøtte udviklingen i det arktiske område i forhold til områder som navigation, klimaovervågning og vejrtjenester.

Der vil i løbet af ugen også være fokus på de projekter og muligheder, Den Europæiske Rumorganisation ESA tilbyder.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn
 
Sidebanner (4)Sidebanner (4) Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
 
Automatik & Proces
 
 
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
M. info@automatik.nu
Udgiver: Teknovation ApS

 
Copyright © Automatik & Proces
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik