Automatik & Proces Logo

Sidebanner (4)  
Med 4K 3D-print, kan multifunktionelle komponenter produceres økonomisk og hurtigt i et enkelt produktionstrin, fremhæver Igus.
  • Med 4K 3D-print, kan multifunktionelle komponenter produceres økonomisk og hurtigt i et enkelt produktionstrin, fremhæver Igus.

10.06.2021, 15:26

AM med multi-materiale-print fra Igus

Igus GmbH meddeler, at man nu tilbyder multi-materiale-print i kraft af Additive Manufacturing, AM, med op til fire materialer. Det muliggør multifunktionelle og slidstærke specialdele som produceres hurtigt og økonomisk i et enkelt trin, fremhæver Køln-firmaet.


Igus kan nu benytte op til fire materialer i en enkelt AM-proces for produktion af multifunktionelle komponenter. 

"Hertil har vi udvidet vores 3D-printproduktion og tilbyder nu også nye materialer der kan behandles specifikt i multi-materiale print. Vi kan eksempelvis producere dele for udstyr, værktøj eller specialmaskiner økonomisk, uden minimums-ordremængde, og på nogle få dage," forklarer Tom Krause, der er leder af additiv produktion hos Igus ved hovedsædet i Køln.

Igus-materialer for multi-materiale-print har forskellige specifikationer. Iglidur tribo-filament giver vedligeholdsfri komponenter med lav friktion og er op til 50 gange mere slidstærke end almindelige 3D-printmaterialer, fremhæver Tom Krause. Med Iglidur I160-EL, tilbydes nu også et elastisk materiale der kan printes i individuelle lejer, som en pakning, for eksempel. Derimod er Igumid P150, det seneste 3D-printfilament for multi-materiale-print, der kan sikre høj styrke (87 MegaPascal fleksionsstyrke) for emnerne. Specielt for AM-fremstilling af intelligente komponenter med integrerede sensorer, tilbyder Igus nu yderligere to materialer: Sigumid P og Sigumid F. Det sidste printes på lejet og sender et signal via en Normally Closed-kontakt, når slitage-grænsen er nået. Derimod benyttes Sigumid P til at advare om overbelastning i lejet. Det sker ved at påført tryk på lejet medfører en ændring i formen, hvorved modstanden ændres. 

"4K-print gør det nu muligt at kombinere alle specifikationerne for de forskellige materialer - slidstyrke, styrke, elasticitet og intelligens - i en kompleks komponent," forklarer Tom Krause.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn
 
Sidebanner (4) Sidebanner (4)  
Sidebanner (4)  
 
Automatik & Proces
 
 
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@automatik.nu
Udgiver: Teknovation ApS

 
Copyright © Automatik & Proces
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik