11.11.2024, 10:18
Kunstig intelligens, AI, kan øge effektiviteten i fødevareindustrien, og virksomhederne bør begynde at integrere AI i deres produktion for ikke at blive overhalet af konkurrenterne, var blandt budskaberne ved fødevarekonference.
Danske fødevarevirksomheder risikerer at halte bagud i brugen af AI, hvis ikke de tager de første skridt allerede nu. Det blev præciseret ved Teknologisk Instituts konference AI og digitalisering i fødevareindustrien i sidste uge, hvor man samlede eksperter og aktører fra branchen og stillede skarpt på netop veje og muligheder for AI og digitalisering i fødevareindustrien.
"AI er en af de løftestænger, der skal gøre vores industri mere effektiv, og som man ikke skal sakke bagud med. Feltet rykker hurtigt, og hvis man vil undgå at blive overhalet, skal man sørge for at være blandt de virksomheder, der er i gang med at integrere AI i deres forretning og processer," sagde forretningsdirektør Lars Leopold Hinrichsen, Teknologisk Institut
"Det gælder om at identificere, hvordan AI bedst bruges til at understøtte forretningen. Indledende strategisk afklaring er afgørende for at sikre, at man ikke bare poster tid og ressourcer i et stykke teknologi, udelukkende fordi det findes og umiddelbart virker vigtigt," lyder et af rådene fra seniorkonsulent Cathrine Lippert, Teknologisk Institut.
Hun præciserede, at AI kræver gode data, fordi AI-systemer kun er så gode som de data, de trænes på. Man skal derfor sikre, at man har både systemer og processer på plads til at indsamle, lagre og analysere relevante data.
Vi samarbejder med,
og er talerør for følgende: