Topbanner


Automatik & Proces Logo

Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Det er godt, at fremtiden for CCS sikres med en bred politisk aftale, mener forbundsformand i Dansk Metal Claus Jensen.
  • Det er godt, at fremtiden for CCS sikres med en bred politisk aftale, mener forbundsformand i Dansk Metal Claus Jensen.

21.09.2023, 09:52

Aftale fastholder arbejdspladser i Danmark

Den brede aftale om en udvidelse af CCS-teknologien er et vigtigt skridt for den grønne omstilling, fastslår forbundsformand Claus Jensen, Dansk Metal. 


Der kan ikke herske tvivl om, at lagring og fangst af CO2 kommer til at spille en helt afgørende rolle, hvis Danmark skal nå sine 2030-klimamål om at reducere CO2-udledningen med 70 procent. Derfor er det også positivt med en bred politisk aftale gør det muligt at fange mindst 34 millioner tons CO2, mener forbundsformand i Dansk Metal, Claus Jensen:

"Det er gode nyheder, at fremtiden for CCS nu er sikret med en bred politisk aftale. CCS er en teknologi, som kan bidrage positivt til vores CO2-reduktion. Det er en nøgleteknologi, hvis fremtid nu er sikret ved at skabe gode rammer for dem, der vil udbygge teknologien herhjemme," siger Claus Jensen. 

Han finder det positivt, at der i aftalen indskærpes, at sociale vilkår og lønmodtagerrettigheder sikres on- og offshore. Det betyder blandt andet, at de virksomheder, som i fremtiden måtte stå for at udbygge teknologien på dansk grund, kommer til at tage et socialt ansvar, hvilket har været en vigtig pointe for Dansk Metal, understreger Claus Jensen.

En analyse fra Dansk Metal viser, at CCS kan være med til at fastholde 3.000 arbejdspladser i Nordsøen, hvilket dog kun bliver relevant, hvis der bliver uddannet de faglærte, som er altafgørende for, at Danmark kan komme i mål med den grønne omstilling, og derfor skal det sikres, at der kommer danske lærlinge på projekterne. Noget der ikke fremgår eksplicit:

"Vi kommer til at holde skarpt øje med, at aftalen også medfører danske jobs, og at virksomhederne reelt tager de lærlinge, de skal. Der er gode takter i aftalen, men i Dansk Metal ved vi, at gode arbejdsforhold og virksomhedernes uddannelsessansvar ikke altid giver sig selv. Derfor kommer vi til at følge denne aftale og CCS-industrien nøje," siger Claus Jensen. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn
 
Sidebanner (4) Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Sidebanner (4)  
 
Automatik & Proces
 
 
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
M. info@automatik.nu
Udgiver: Teknovation ApS

 
Copyright © Automatik & Proces
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik