Automatik & Proces Logo

Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Flaget var forleden hejst hos MARTEC og multisalen fyldt op, da de seneste 46 maskinmestre dimmiterede og blev sendt godt afsted.
  • Flaget var forleden hejst hos MARTEC og multisalen fyldt op, da de seneste 46 maskinmestre dimmiterede og blev sendt godt afsted.

46 maskinmestre dimitteret fra MARTEC

MARTEC meddeler, at man forleden dimmiterede med yderligere 46 maskinmestre, der nu er sendt godt afsted og ud i ”den virkelige verden”.


To tidligere maskinmesterstuderende fra MARTEC, Morten Brandborg som i dag er direktør hos Wärtsila, og René Thorhauge, som er COO hos VMS Group, talte forleden sammen med MARTEC-direktør Pia Ankerstjerne til årets 46 dimittenderne, og de fik mange gode råd med på vejen:

"Bliv ved med at lære nyt, så får I et tilfredsstillende og inspirerende arbejdsliv. Se verden, udnyt at I har fået en uddannelse, som I kan bruge internationalt. Det er givende at lære at arbejde i lande med andre skikke og kulturer, og netop evnen til at samarbejde er det mest fremtrædende krav til maskinmestre. Men, husk at komme hjem til Nordjylland igen, vi har hårdt brug for jer og har masser af spændende jobs at tilbyde," sagde Morten Brandborg, og fortsatte med et glimt i øjet:

”Nogle af mine tidligere medstuderende arbejder på hospitaler og går i hvide kitler. Nogle arbejder i maskinrummet og går i kedeldragt, andre arbejder som sælgere og konsulenter og går i skjorte og slips. Og så er der nogle der arbejder i ingeniørfirmaer og går med tennissokker i sandalerne”.

Der blev efter talerne uddelt en række priser til dimittender, som i studietiden har gjort sig ekstra positivt bemærket, fagligt såvel som socialt.

Rederiet A. P. Møllers præmie gik til Martin Larsen. Gaven gives til en studerende, som lever op til kravene fra Mærsk om flid, omgængelig og opmærksom. Martin Larsen har desuden opnået et snit på 11,1.

Formand Lars Hansen fra Maskinmestrenes Forening uddelte gaver til to studerende: Katja Vous Eriksen som har været meget aktiv på MARTEC i sin fritid, blandt andet som skolehjemsvagt hvor hun har været en god rollemodel for de unge piger på Maritim Student. Niels Mosegaard Bentzon som blandt andet har været aktiv som ambassadør for uddannelsen repræsenteret uddannelsen på messer og lignende.

Uddannelseschef hos Danske Rederier, Anne Panknin uddelte præmie til Daniel Christian Hansen, som har været en dygtig og flittig studerende på MARTEC. Daniel Christian Hansen har en baggrund som elektriker, men er blevet tiltrukket af livet til søs efter endt uddannelse.

Bo Kjærsgaard uddelte på vegne af Borgmester Birgit Hansen den traditionsrige kogebog til Mads Hviid Larsen, med begrundelsen: Mads har været en dygtig og flittig studerende, der har været meget aktiv på MARTEC også i fritiden. Mads har blandt andet været Skolehjemsvagt på Kragholmen. Mads startede på MARTEC som befaren skibsassistent.

Formand for MARTEC Maskinmesterklub, Arly Nielsen, uddelte pengegave til Thomas Tommerup Pedersen. Thomas Tommerup Pedersen startede på MARTEC som skibsmaskinist, efter et halvt år på havet kom han tilbage, og startede på maskinmesteruddannelsen.

Prisen på 5.000 kroner for bedste projekt på værkstedsskolen blev uddelt af  Formand for Maritime Network Frederikshavn og direktør for Orskov Yard, Christina Ørskov, til Thomas Simonsen, Josephine Olesen, Sebastian Vejby og Magnus Rasmussen.

Årets vinderprojekt er en ”boltesmører.” Der blev taget udgangspunkt i en case fra en virksomhed, hvor en sædvanligvis særdeles langsommelig og tidskrævende opgave blev automatiseret og effektiviseret. Rapporten samt den tekniske dokumentation var forbilledligt udført til karakteren 12.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn
 
Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4) Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
 
Automatik & Proces
 
 
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@automatik.nu
Udgiver: Teknovation ApS

 
Copyright © Automatik & Proces
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik