Automatik & Proces Logo

Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Fremtidens bæredygtige energisystemer og energikomponenter skal tale bedre sammen, fremhæver Teknologisk Institut.
  • Fremtidens bæredygtige energisystemer og energikomponenter skal tale bedre sammen, fremhæver Teknologisk Institut.

26.11.2021, 10:30

20’ernes energisystem taler bedre sammen

Teknologisk Institut vil med resultatkontrakten "20’ernes energisystem" arbejde for, at fremtidens grønne energisystemer hænger bedre sammen. Potentialet er store CO2-besparelser og et stort eksportmarked, fremhæver instituttet.


Udviklingen inden for nye og mere intelligente energikomponenter som fx varmepumper, solceller og elbiler og yderligere udbygning af vedvarende energikilder er de seneste år accelereret kraftigt. Det skaber et øge behov for, at de forskellige energisystemer og -komponenter understøtter hinanden og kommunikerer bedre sammen, siger sektionsleder Simon Møiniche Skov, Teknologisk Institut, der også er projektleder for resultatkontrakten "20’ernes energisystem", som syv GTS-institutter, herunder Teknologisk Institut, har indgået med Uddannelses- & Forskningsministeriet.

"For at gøre vores nuværende energisystem mere bæredygtigt, er vedvarende energi altgørende. Men for at gøre det mere omkostningseffektivt, skal vi kigge ind i nye, tværgående og digitale markedsmæssige løsninger, der understøtter fleksibelt forbrug. Pt. findes der ingen faciliteter til test af flere energikomponenter i et optimeret samspil. Det vil vi opbygge og afprøve i denne resultatkontrakt, fortæller projektlederen, sektionsleder Simon Møiniche Skov, Teknologisk Institut.

I resultatkontrakten 20’ernes energisystem vil Teknologisk Institut udvikle teknologier, produkter og testmetoder, der understøtter optimal kobling af smarte energikomponenter som solcelleanlæg, varmepumper, energilagre og ladestandere til elbiler både op mod hinanden og på tværs af energiformer som el, varme og køl og op mod tilgængelige data som vejrdata og elpriser.

"Danmarks digitale modenhed er generelt høj, men digitalisering og sektorkobling i de grønne energisystemer er ikke slået tilstrækkeligt igennem endnu. Fremtidens energisystemer skal koble en lang række specialiserede energiteknologier sammen. Ved at kigge på energikomponenters samspil på tværs af sektorer kan vi sikre, at fremtidens energisystem bliver mere fleksibelt og dermed bedre til at udnytte den producerede vedvarende energi bedre, når den er til rådighed. Her er der brug for at udnytte State-of-the-Art-viden og nye demonstrationsfaciliteter, hvor tests, datahåndtering og -opsamling foregår digitalt og dermed bliver mere agilt og flytbart," tilføjer Simon Møiniche Skov.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn
 
Sidebanner (4)Sidebanner (4) Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
 
Automatik & Proces
 
 
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
M. info@automatik.nu
Udgiver: Teknovation ApS

 
Copyright © Automatik & Proces
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik