Automatik & Proces Logo

Sidebanner (4)  
Snart 50-årige Mads Strøjer Rasmussen er på flere måder en atypisk virksomhedsleder med et exceptionelt højt drive.
  • Snart 50-årige Mads Strøjer Rasmussen er på flere måder en atypisk virksomhedsleder med et exceptionelt højt drive.

11.05.2021, 12:58

15/5 fylder Mads Strøjer Rasmussen 50 år

Tredje generation og direktør hos ODIN Engineering i Slagelse Mads Strøyer Rasmussen fylder 50 år den 15. maj.


Direktør Mads Strøjer Rasmussen, ODIN Engineering A/S, har været igennem noget af en solstrålehistorie, på sin udviklingsrejse, hvor en del af vildbassen fra barneårene med tiden er blevet tæmmet, ikke mindst i takt med at han selv blev virksomhedsleder i familievirksomheden i Slagelse, som hans far, og anden generation Gorm Rasmussen for første gang introducerede for hans dengang seks år gamle søn. Mødet med maskinvirksomheden, som faren var direktør for, og som farfaren Niels Rasmussen havde etableret i 1961, skulle vise sig at blive helt afgørende for Mads Strøjer Rasmussens liv.

ODIN Engineering blev fra barns ben hans fristed og en legeplads, hvor han brugte alle sine timer på at undersøge maskiner, komponenter og emner. Han fik hurtigt, sin unge alder til trods, en god indsigt i den tekniske verden, særligt fordi hans far delte ud af sin viden og begejstring for teknik og maskiner.

Han stod i lære hos Nilpeter A/S, hvor han blev færdig i 1986. Han fik de bedste karakterer på svendebrevet, og sideløbende lærte han CNC-maskinernes engelske manualer udenad. Han blev nærmest et opslagsværk i teknik. Når han så havde fri, smuttede han 400 meter ned ad vejen og tog aftenholdet på ODIN. Når der var lidt ledig tid, kunne han finde på at optimere grundparametrene i CNC-fræserne på fabrikken uden at spørge nogen om lov.

Derefter skulle han i hæren, og det blev hos ingeniørtropperne i Aalborg. Efterfølgende meldte han sig frivilligt til sergentskolen og tog til sidst en lederuddannelse. Efter to år i hæren gik turen til ingeniørstudiet i Odense, hvor han blev uddannet maskiningeniør i 1999. Efter nogle år hos Rockwool gik turen hjem til ODIN Engineering i 2001, hvor han har været lige siden.

Det spor, Mads Strøjer Rasmussen gik ind på, da han tog sine første skridt på maskinfabrikken som seksårig, har han aldrig forladt. Passionen for maskiner, teknik og familievirksomheden ligger i hans DNA, og han er dedikeret til sit arbejdsområde som få. Det kan man få bekræftet hos hans frue gennem 22 år, Birgitte Aksglæde Rasmussen.

De to mødte hinanden hos FDF-spejderne, og netop naturen og det frie liv i skoven er et af de steder, hvor Mads kan finde ud af at koble af, afslører Birgitte Aksglæde Rasmussen, og nogle gange tager hun med ham. Jagt er også en af hans passioner, mest fordi han kan sidde og kigge ud over en græsmark i flere timer ad gangen og følge naturen vågne. Desuden har han netop købt sin gamle FDF-hytte sammen med fruen. Den vil de blandt andet bruge til at introducere unge mennesker til naturen og de frie rammer, som han selv har haft så stor glæde af, siden han var dreng.

Det har altid ligget i kortene, at han en dag skulle overtage virksomheden. Men generationsskiftet var ikke helt let. Det trak ud grundet lovgivning og både far og søns intense maskinbygnningsfokus. Da generationsskiftet var gennemført, tog Mads Strøjer Rasmussen en beslutning om, at ODIN Engineering skal drives af flere.

Derfor har han etableret en professionel bestyrelse og et ledelseslag med kompetente personer, så han ikke behøver at have en mening om alt. Han bidrager i stedet til forretningen og særligt til den daglige drift som mentor og teknisk inspirator. Og han har fundet ud af, at tingene fungerer rigtigt godt på denne måde. Selv om han har ændret den ledelsesmæssige kurs hos ODIN, så er der flere af datidens principper for ODIN, som han holder fast i.

Det vigtige er, at der er et halvt hundrede medarbejdere, der er stolte over at være med til at udvikle helt unikke og forretningskritiske maskiner til vores kunder, som forventer en gennemtænkt og unik løsning til deres produktion og virksomhed. 

"At ODIN er en legeplads for kloge hoveder og kloge hænder, dét tæller mest for mig,” fastslår Mads Strøjer Rasmussen.

Mads og Birgitte har to drenge, hvor den ene søn, Magnus, måske går i faderens fodspor. Han er i hvert fald i gang med at tage EUX-uddannelsen, og han er i lære hos Nilpeter, som Mads Strøyer Rasmussen selv var det. Men, om fjerde generation en dag skal overtage ODIN Engineering, er dog uvist, oplyser familien.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn
 
Sidebanner (4) Sidebanner (4)  
Sidebanner (4)  
 
Automatik & Proces
 
 
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@automatik.nu
Udgiver: Teknovation ApS

 
Copyright © Automatik & Proces
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik