Automatik & Proces Logo

Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Ved årets DIRA Business og Robotbrag hos Teknologisk Institut i Odense, 26. og 27. august, markeres 100-året for anvendelsen af begrebet robot.
  • Ved årets DIRA Business og Robotbrag hos Teknologisk Institut i Odense, 26. og 27. august, markeres 100-året for anvendelsen af begrebet robot.

04.05.2021, 08:08

100 års fødselsdagsfest til august

Ved det kommende DIRA Business og Robotbrag hos Teknologisk Institut i Odense holdes 100 års fødselsdagsfest for robotterne, den 26. og 27. august.


Det er 100 år siden ordet 'robot' blev anvendt for første gang, i forbindelse med et tjekkisk teaterstykke. Forestillingen fortalte en historie om de intelligente maskiner – altså robotterne – der i fremtiden ville komme til at overgå menneskene. 100 år efter overgår robotterne ikke menneskene - men én ting er sikkert: Robotterne har udviklet sig meget og finder flere og flere gøremål både på fabrikkerne og uden for dem.

Den 26. og 27. august 2021 vil man kunne opleve nutidens og fremtidens robotter, og hvordan de kan hjælpe i danske virksomheder, når Teknologisk Institut og Dansk Robot Netværk, DIRA, igen åbner dørene op til ROBOTBRAG herunder DIRA Business, fremhæver arrangørerne.

"Det kan godt være, at ordet 'robot' er 100 år gammelt, men det er bestemt ikke støvede teknologier, som vi kommer til at vise og fortælle om til ROBOTBRAG 2021," siger centerchef Kurt Nielsen fra Teknologisk Institut, og fortsætter:

"Robotteknologi og automation har måske aldrig været vigtigere, end det er lige nu. Derfor er det også glædeligt, at vi igen kan åbne dørene til ROBOTBRAG, så vi kan vise danske virksomheder de innovative robotteknologier, der ligger og venter på at hjælpe virksomhederne og deres medarbejdere".

Teknologisk Institut og DIRA har siden 2016 afholdt ROBOTBRAG - og samler i år for femte gang, men er også rykket udenfor i år. Robotfesten vil i stedet for udelukkende at foregå i Teknologisk Instituts robothaller også blive i et cirkustelt, hvor der er endnu mere plads, oplyser arrangørerne.

Interessen for arrangementet var i 2019 så stor, at dette års robotfest også er blevet udvidet til at inkludere en læringsdag udelukkende for elever fra ungdomsuddannelser, studerende fra akademier og universiteter samt deres undervisere fra hele landet. Fremtidens arbejdsstyrke kan således den 27. august samles i faciliteterne.

"Vi ser frem til at byde de unge velkommen til en dag, hvor de kan snuse til den teknologi, som vil komme til at præge deres arbejdsliv. Dagen vil samtidig give ny viden og inspiration til de undervisere, der skal udruste de unge til fremtiden," siger Kurt Nielsen.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn
 
Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4) Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
 
Automatik & Proces
 
 
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@automatik.nu
Udgiver: Teknovation ApS

 
Copyright © Automatik & Proces
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik